Vaikka se saattaa tuntua uskomattomalta, noin kolme neljäsosaa naisista käyttää väärän kokoisia rintaliivejä. Oikean koon valinta ei kuitenkaan tarvitse olla monimutkaista, riittää että noudatat seuraavaa menettelyä.

Ensin valitse laadukas kauppa

Rintaliivit voi kokeilla kivijalkakaupoissa, mutta ongelmia voi ilmetä etäostoksissa. Se ei kuitenkaan todellisuudessa ole niin suuri ongelma. Riittää, kun valitset kaupan, joka ilmoittaa jokaisen tuotteen tarkan kuvauksen ja kokotaulukon. Tällöin et osta "sikaa säkissä". Etäostoksissa sinulla on lisäksi 14 päivän palautusoikeus ilman syytä. Tuote ei tietenkään saa näyttää käytön jälkiä. Joka tapauksessa et riskeeraa mitään.

Mittaa tarkasti nykyiset mitat

Sopivien alusvaatteiden ostamisen perustana on tietää tarkat mitat. Tässä suhteessa on erityisen tärkeää mitata ympärys, koska se kantaa suurimman osan rintojen painosta. Tähän vaiheeseen tarvitset vain räätälin mittanauhan ja muutaman minuutin aikaa. Jos toinen henkilö ei voi auttaa sinua, sinun pitäisi ainakin mitata itsesi peilin edessä. Mutta miten tämä tehdään tarkalleen?

  • Mittanauhan tulisi aina olla oikeassa asennossa selässä (suorassa sekä edessä että takana) ja aina tiiviisti kehoa vasten.
  • Rintojen alapuolen ympärysmitta on mitattava uloshengityksen aikana, ilman rintaliivejä ja vaatteita.
  • Rintojen ympärys on mitattava korkeimmasta kohdasta (mieluiten nännien yli). Tässä tapauksessa mittanauhaa ei ole ihanteellista kiristää liikaa.
  • Mitatun ympärysmitta perusteella sinun tulisi valita hieman pienempi rintaliivikoko, sillä alusvaatteet venyvät ajan myötä. Oikean ympärysmitta tulisi lisäksi mahdollistaa syvä hengitys.

Miten tarkistaa, että rintaliivit istuvat täydellisesti?

Jos haluat tietää, että uudet rintaliivisi istuvat täydellisesti, voit tehdä useita asioita tarkistaaksesi sen. Voit keskittyä ympärysmittaan, kuppien kokoon, olkaimiin ja kaaritukiin.

  • Rintaliivien takaosaa ei pitäisi pystyä vetämään enempää kuin kolmella sormella. Lisäksi sen ei tulisi liikkua ylöspäin. Päinvastainen tilanne osoittaa, että olet valinnut liian suuren ympärysmittan.
  • Etuosassa kaarituen alla ei pitäisi mahtua enempää kuin yksi sormi.
  • Oikein valitut rintaliivit pitäisi aina pysyä paikallaan, jopa fyysisissä aktiviteeteissa (kokeile nostaa käsiä tai kumartua eteenpäin varmistaaksesi, että rinnat eivät putoa liikkeiden aikana).
  • Kuppien tulisi tarkasti seurata rintojen muotoa. Rinnat eivät saa 'vuotaa' kuppejen yli, muuten ne ovat liian pienet. Jos taas valitset liian suuren koon, kupit jäävät irti rinnoista.
  • Olkaimien osalta ne tulisi aina pysyä paikoillaan. Toisaalta niiden ei tulisi painaa ihoon, mikä ei olisi kovinkaan mukavaa.
  • Olkaimien ja kiinnityksen tulisi muodostaa oikea kulma. Tämä kulma ei missään tapauksessa saisi olla terävä, eli muodostaa V-kirjaimen muotoa.
  • Kaarituen tulisi ympäröidä rinnat puristamatta tai painamatta niitä. Tämäkään ei edistäisi mukavuutta käytettäessä.
  • Kuten jo mainitsimme, rintaliivien ympärysmitta yleensä venyy ajan myötä. Siksi ensimmäisellä sovituksella keskity siihen, että se on mukava kiinnitettynä viimeiselle hakaselle.
  • Rintaliivien riisumisen jälkeen sinulla ei tietenkään pitäisi olla kivuliaita jälkiä iholla. Muuten et ole valinnut sopivaa kokoa.

Keskity myös rintaliivien leikkaukseen

Oikeiden rintaliivien valinnassa ei riitä pelkästään sopivan koon valitseminen, vaan sinun tulisi kiinnittää huomiota myös leikkaukseen, mikä varmistaa, etteivät ne näy vaatteiden alta. Mitä leikkauksia on tällä hetkellä saatavilla?

  • Voit ostaa topatut rintaliivit, joissa ei ole täytteitä. Ne sen sijaan peittävät rinnat ja tarjoavat niille oikean tuen. Ne sopivat esimerkiksi t-paitojen ja puseroiden alle.
  • Toinen vaihtoehto ovat toppaamattomat rintaliivit, joita kutsutaan myös 'soft' -malliksi. Niiden kupit eivät ole monikerroksisia. Koppaamattomat mallit ilman kaaritukea sopivat kotikäyttöön, kun taas kaarituelliset mallit tarjoavat rintoille maksimaalisen tuen ja ovat myös isorintaisten naisten suosiossa.
  • Tällä hetkellä on saatavilla myös osittain topatut rintaliivit, jotka muotoilevat rintoja hyvin samalla tarjoten erittäin hyvän käyttömukavuuden.
  • Jos etsit alusvaatteita, jotka kohottavat rintojasi, sinun kannattaa valita push-up rintaliivit. Niissä on täytteet ja ne on vahvistettu kaarituilla.
  • Push-up rintaliiveihin voidaan lukea myös niin kutsutut balconette-mallit (bardotkat). Niissä on myös täytteet, mutta vain alaosassa, mikä korostaa erityisesti rintojen yläosaa.
  • Vaikka monet naiset haluaisivat suurentaa rintojaan, on olemassa myös pienentäviä rintaliivejä, joiden kupit kiinteyttävät ja supistavat rintoja.
  • Fyysisesti aktiivisille naisille ihanteellinen ratkaisu ovat urheilurintaliivit, jotka ovat tukevampia, vähentävät rintojen liikettä ja lievittävät epämukavuutta. Monet niistä on valmistettu toiminnallisista materiaaleista, jotka siirtävät hikeä pois.
  • Erityinen ratkaisu ovat olkaimettomat rintaliivit, jotka ovat itsestään kiinnittyviä. Ne sopivat esimerkiksi mekkojen alle tai vaatteiden alle, joissa olkaimet näyttäisivät epäesteettisiltä.
  • Naisille on myös saatavilla eroottisia rintaliivejä. Ne voivat olla varustettuja pitsillä, aukoilla tai läpinäkyvällä verkkokankaalla. Ne voivat siis herättää seksuaalista kiihottumista.
  • Tuoreille äideille ihanteelliset ovat imetysrintaliivit, jotka tarjoavat tukea rinnoille, mutta joissa on myös irrotettava koukku yläosassa, jolloin ulomman kuppikerroksen voi avata ja imettää.

Vinkki lopuksi: jotkut kaupat, kuten esimerkiksi Astratex, tarjoavat naisille mahdollisuuden käyttää online-neuvontaa sopivien rintaliivien valinnassa. Se opastaa sinut läpi eri vaiheiden, mikä voi helpottaa koko prosessia merkittävästi.