Ray-Ban on ikoninen silmälasimerkki, jonka juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Katsotaanpa tämän tuotemerkin historiaa, suosittuja malleja ja kuinka välttää väärennösten ostaminen.

ray-ban-g3e79a00d9_1280.jpg


Lyhyt katsaus Ray-Banin historiaan
Ray-Ban on yhdysvaltalainen aurinko- ja silmälasimerkki, jonka perusti Bausch & Lomb vuonna 1937. Merkki nousi suosioon 1950- ja 1960-luvuilla elokuvien ansiosta, joissa esiintyivät "kapinallinen" James Dean, upea Audrey Hepburn, joka käytti Wayfarer-mallia elokuvassa Breakfast at Tiffany's (1961), sekä Peter Fonda, joka käytti Olympian I- ja II-malleja elokuvassa Easy Rider (1969), joka on edelleen klassikko.

Ray-Banin lasit olivat suosituimmillaan 1980-luvulla, pitkälti kiitos elokuvan Top Gun (1986), jossa Aviator-malli nousi valokeilaan. Suosio alkoi kuitenkin vähentyä ajan myötä. Matrix (1999) merkitsi käännekohtaa, kun Bausch & Lomb myi tuotemerkin italialaiselle Luxotticalle, joka omistaa sen edelleen ja jatkaa sen myyntiä.


Tietoa Ray-Banin laseista
Ray-Banin lasit saavuttivat ikonisen asemansa monista syistä, eivätkä pelkästään yhteyksistään kulttielokuviin. Miksi nämä tuotteet ovat niin suosittuja?


Suosituimmat Ray-Ban-mallit
Ray-Banin laseja on saatavilla useissa malleissa, joista jotkut ovat erittäin suosittuja käytännössä maailmanlaajuisesti. Tämä pätee erityisesti aurinkolaseihin. Mitkä mallit ovat tällä hetkellä suosituimpia?

7385-15977-2400.jpg

Ikoniset Ray-Ban Aviatorit

6672-15928-2400.jpg

Ray-Ban Wayfarer

3595-20532-2400.jpg

Ray-Ban Erika -lasit sopivat myös lapsille

Huom: Älylasit nimeltä Ray-Ban Stories julkaistiin vuonna 2021 yhteistyössä Facebook Reality Labsin kanssa. Niissä on sisäänrakennetut Bluetooth-kuulokkeet tai kamera, mikä on herättänyt keskustelua yksityisyysongelmista ja väärinkäytösten mahdollisuudesta.


Varo väärennöksiä!
Kuten muutkin ikoniset brändit, Ray-Banilla on ongelmia väärennettyjen tuotteiden kanssa, joita myydään usein vilpillisillä verkkosivustoilla. Voit tunnistaa ne siitä, että ne tarjoavat epärealistisen alhaisia hintoja. Ole siis varovainen ostaessasi Ray-Banin laseja, äläkä osta niitä epäilyttävän alhaisilla hinnoilla epäilyttävän näköisiltä sivustoilta. Osta aina vain luotettavilta myyjiltä.

Petosten vuoksi Luxottica otti käyttöön vähimmäishinnoittelukäytännön (MAP) vuonna 2016. Vaikka jokaisen mallin vähimmäishintaa ei julkaista, äärimmäiset alennukset Ray-Banin laseista ovat kiellettyjä. Kun ostat näitä tuotteita, muista, että jopa halvimmat mallit maksavat yli 1 000 CZK, mutta erittäin alhaiset hinnat voivat johtaa väärennösten ostamiseen.